طرز تهیه فطیر محلی (نزیک یا نزیح) آذربایجان و قره چمن

فطیر محلی نزیک قره چمن روستای قره چمن فطیر آذربایجان نان سنتی غذاهای محلی قره چمن و آذربایجان

امروز میخواهیم طرز تهیه فطیر محلی و سنتی آذربایجان و قره چمن رو بهتون آموزش بدیم در زبان محلی به فطیر نزیک یا نزیح میگویند.

این نان انواع مختلفی داره و برخی این نان را شیرین میکنند این آموزش فطیر شیرین نیست ولی اگر خواستید خودتان شیرینش کنید.

 

مواد لازم برای تهیه خمیر نزیک:
آرد الک شده سه لیوان
روغن نصف لیوان (مایع یا جامد)
تخم مرغ یک عدد
مایه خمیر یا خمیر ترش یک قاشق چای خوری پر
شکر یک قاشق مربا خوری پر
نمک یک قاشق چای خوری

مواد لازم برای تهیه توی نزیک (ایچ)
آرد دو لیوان
روغن به مقدار لازم.

مواد لازم برای تهیه رومال:
دو الی سه قاشق ماست را با کمی زردچوبه هم میزنیم

 

ابتدا مایه خمیر را با کمی آب ولرم و شکر مخلوط میکنیم و رویش را سلفون میکشیم و به مدت ده الی پانزده دقیقه کنار میگذاریم تا به عمل بیاید.

پس از آماده شدن مایه ی خمیر تخم مرغ و آرد و روغن و نمک و مایه خمیر را مخلوط کرده و کمی آب ولرم به آن اضافه میکنیم و ورز میدهیم تا خمیر بدست نچسبد.
خمیر که آماده شد رویش سلفون و پارچه میکشیم و در دمای اتاق به مدت یک الی یک و نیم ساعت کنار میگذاریم بطوریکه خمیر پف کرده و حجمش دو برابر شود.
در این مدت ایچ نزیک را به این صورت آماده میکنیم:
ظرفی را روی گاز گذاشته و کمی روغن را درون آن میریزیم پس از داغ شدن روغن، آرد را کم کم به آن اضافه میکنیم و با قاشق هم میزنیم تا خامی آرد گرفته شود و همچنین رنگ آرد زیاد تغییر نکند

حالا خمیر را به اندازه دلخواه چانه میزنیم و کمی به آن استراحت میدهیم

فطیر محلی نزیک قره چمن روستای قره چمن فطیر آذربایجان نان سنتی غذاهای محلی قره چمن و آذربایجان

بعد چانه ها را به شکل کاسه در می آوریم و ته خمیر را کمی تر میکنیم و بعد با قاشق ایچ را درون خمیر میریزیم و باز به شکل چانه در می آوریم و با دست صافش میکنیم و  روی آن را با قاشقی طرح میدهیم

فطیر محلی نزیک قره چمن روستای قره چمن فطیر آذربایجان نان سنتی غذاهای محلی قره چمن و آذربایجان فطیر محلی نزیک قره چمن روستای قره چمن فطیر آذربایجان نان سنتی غذاهای محلی قره چمن و آذربایجان فطیر محلی نزیک قره چمن روستای قره چمن فطیر آذربایجان نان سنتی غذاهای محلی قره چمن و آذربایجان

بعد رومال را به روی نزیک میمالیم و با چنگال به روی نزیک چند سوراخ میزنیم  و در فر یا تنور قرار میدهیم.

فطیر محلی نزیک قره چمن روستای قره چمن فطیر آذربایجان نان سنتی غذاهای محلی قره چمن و آذربایجان فطیر محلی نزیک قره چمن روستای قره چمن فطیر آذربایجان نان سنتی غذاهای محلی قره چمن و آذربایجان فطیر محلی نزیک قره چمن روستای قره چمن فطیر آذربایجان نان سنتی غذاهای محلی قره چمن و آذربایجان

حالا نزیک ها آماده خوردن میباشد. نزیک ها را معمولا در صبحانه و عصرانه با چای شیرین میل میکنند.

فطیر محلی نزیک قره چمن روستای قره چمن فطیر آذربایجان نان سنتی غذاهای محلی قره چمن و آذربایجان فطیر محلی نزیک قره چمن روستای قره چمن فطیر آذربایجان نان سنتی غذاهای محلی قره چمن و آذربایجان فطیر محلی نزیک قره چمن روستای قره چمن فطیر آذربایجان نان سنتی غذاهای محلی قره چمن و آذربایجان

 

 برای دیدن همه ی عکسهای غذاهای قره چمن کلیک کنید!

 

برای ورود به کانال تلگرام سایت قره چمن کلیک کنید!

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.